РТ: Покушаји Запада да изолује земљу неће успети - Путин

26-05-2022 01:06:48 | | фото: © Getty Images / Yuliya Baturina / 500px / RT/ vostok |


Председник Владимир Путин је рекао да Русија неће напустити светску економску арену упркос покушајима Запада да је истисне. То је једноставно „немогуће“, нагласио је шеф државе.

Према Путиновим речима, који се путем видео везе обратио на Евроазијском економском форуму, земље које санкцијама настоје да нанесу штету Русији наносе штету себи.

„Русија постаје јача на неки начин због санкција“, рекао је он.

Руски председник је истакао да данас све више земаља у свету жели, и да ће водити самосталну економску политику.

Путин је рекао да је данас приоритет развој националних технологија у кључним областима, те да је Русија је предузела неопходне кораке.

„Русија почиње да стиче нове компетенције, фокусирајући се на револуционарне технологије“, објаснио је он и додао да ће влада не само да спроводи супституцију увоза већ ће развијати и домаћу индустрију.

Говорећи о масовном повлачењу страних компанија из Русије, председник је рекао да ће друге компаније заузети њихово место.

Извор:
РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti