Пушилин: Важно убрзати операцију на северу ДНР-а јер је Кијев прекинуо снабдевање водом за Доњецк, Макејевку и Горловку

26-05-2022 08:54:16 | | фото: © ТАСС / Сергей Бобылев/ vostok.rs |


Важно је убрзати операцију на северу ДНР јер је Кијев прекинуо снабдевање водом за Доњецк, Макејевку, Горловку и вероватно ће дићи у ваздух и друге хидроелектране, рекао је шеф ДНР-а Денис Пушилин у интервјуу за РИА Новости.


„За нас је северни правац веома важан. Управо сада, у контексту водоснабдевања, снабдевање водом градова Доњецка, Макејевке и Горловке. То су места где је ситуација са водоснабдевањем сада тешка. То је због чињеница да је непријатељ првом приликом прекинуо снабдевање водом, а имајући у виду да има још шест опасних деоница дуж трасе до Славјанска, треба да убрзамо“, рекао је он.

Према речима Пушилина, „није тајна да ако непријатељ има прилику да дигне у ваздух било коју јединицу за снабдевање водом, онда ће непријатељ то спровести у дело“.



„Због тога нам је потребно да времена да обновимо водоснабдевање бар пре хладне сезоне, јер би у супротном ситуација могла да буде изузетно тешка – уз замрзавање водоводних комуникација и друге потешкоће које из тога произилазе“, додао је Пушилин.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti