„Азовско море је заувек изгубљено за Украјину“

26-05-2022 08:03:01 | | фото: © РИА Новости / Антон Денисов/ vostok.rs |


Украјина је заувек изгубила приступ Азовском мору, пошто се Запорошка и Херсонска област никада неће вратити под контролу кијевског режима, рекао је Владимир Рогов, члан главног савета војно-цивилне администрације Запорошке области за РИА Новости.


Раније је стални представник Крима при председнику Русије, заменик премијера кримске владе Георгиј Мурадов, рекао да је после ослобођења Маријупоља Азовско море постало заједничко море за Русију и ДНР.



„Азовско море је заувек изгубљено за Украјину. Луке у Запорошкој и Херсонској области никада више неће бити украјинске. Сигуран сам да ће после поновног уједињења наших региона са Русијом Азовско море поново, као је то било раније, постати искључиво унутрашње море Руске Федерације“, рекао је Рогов.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti