РТ: Директор Јутјуба објаснила стратегију према Русији

25-05-2022 09:22:48 | | фото: © Fabrice COFFRINI / AFP / RT/ vostok.rs |

Технолошки гигант забранио је руске медије на глобалном нивоу, али жели да Руси „имају поглед из спољашњег света“, каже извршни директор

Јутјуб је блокирао руске „медије које спонзорише држава“ на глобалном нивоу, али наставља да ради у Русији како би људи тамо могли да приступе истим „ауторитативним“ информацијама као и учесници Светског економског форума (СЕФ) у ​​Давосу, саопштила је извршни директор видео платформе у власништву Гугла, Сјузан Војцицки. Сукоб у Украјини показао је да се информације могу користити као оружје, додала је она.


Када је избио сукоб у Украјини, Јутјуб је „схватио да је ово невероватно важно време за нас да то исправимо, с обзиром на нашу одговорност“, рекла је она у интервјуу за "Фортјун", у склопу овонедељног годишњег глобалног форума.

„Оно што заиста видимо у овом сукобу је да информације играју кључну улогу, те информације могу да буду коришћене као оружје“, додала је она.

Јутјуб је донео „заиста тешке одлуке“, рекла је она, као што је гашење налога руских медија не само у ЕУ, која је наметнула контроверзну забрану почетком марта, већ и широм света. То је урађено на основу интерне политике платформе, иако су добили „много захтева од разних влада“ да то ураде, открила је она.

Усвојена је нова политика у вези са „провереним насилним догађајима“, која „негирање или тривијализацију“ сукоба у Украјини ставља у исту категорију као и негирање холокауста, каже Војцицки.

Разлог зашто Јутјуб наставља да ради у Русији, објаснила је она, је тај „што смо у могућности да достављамо независне вести у Русију. Дакле, просечан грађанин Русије може бесплатно да приступи истим информацијама којима и ви овде можете приступити из Давоса, за шта верујемо да је заиста важно да помогнемо грађанима да знају шта се дешава и да имају поглед из спољашњег света.

Москва је казнила друге платформе из Силицијумске долине због њихових поступака, блокирајући Твитер због цензуре и прогласивши Мету - матичну компанију Фејсбука, Инстаграма и Воцапа, екстремистичком организацијом забрањеном у Русији због њихове политике говора мржње. Јутјуб је за сада избегао исту судбину.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti