РТ: Руска економија остаје отворена - Путин

24-05-2022 03:53:39 | | фото: © Getty Images / Gonzalo Azumendi / RT/ vostok.rs |

Москва ће проширити сарадњу са заинтересованим земљама, каже председник

Руска економија ће „сигурно остати отворена, чак и у новим условима“, рекао је председник Владимир Путин , наводећи да ће партнерства бити ојачана са прихватљивим земљама.

„Проширићемо сарадњу са оним земљама које су заинтересоване за узајамно корисну сарадњу“, рекао је Путин.

Он је истакао значај развоја платне инфраструктуре коришћењем националних валута, успостављања научних и технолошких веза и повећања капацитета логистичких ланаца.

„Поступци неких земаља, њихова жеља да се затворе од Русије, не да затворе Русију, већ да се затворе од Русије, чак и на своју штету, показали су колико је у савременом свету важно диверзификовати транспортне токове, проширити коридоре. у правцу предвидљивих, одговорних партнера“, рекао је председник.

Путин је приметио да се руски бизнис прилагођава променама „реструктурирањем производње и ланаца снабдевања и активним стварањем нових веза са страним партнерима“.

Он је наложио влади да настави са развојем инфраструктурних пројеката у земљи, елиминишући сваку бирократију која успорава њихову имплементацију.

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti