Због чега су Бањалучанке свјетске жене?

25-03-2017 08:39:49 | | 50nijansipive.com/ mojenovosti.com |

Бањалука је већ одавно позната као град у којем живе најљепше жене на овим просторима. Седам на једног? Један на двије? Двије на једном? Испредане су приче и митови о Бањалучанкама, али права истина о њима јесте да су оне свјетске жене. Све до једне.

У свакој од њих крије се дјелић оног најбољег са свих меридијана. Тако просјечна Бањалучанка има оно најбоље из земље излазећег сунца – обрве исцртане јапанском методом и најбоље из земље кафе – косу исфенирану на бразилски начин.

Њихова љепота посебно долази до изражаја при трептању окицама на којима су обавезно руске свилене трепавице. Из земље познатој по древним мудростима, Кине, усвојиле су јефтине екстензије за косу, УГГ чизме и копије Ајфона, а из Турске – гардеробу. Синтетичка чипка и прслуци од коза.
Викендом се претварају у праве Аустријанке у походу на бечке тржне центре, или Хрватице, Загрепчанке у походу на јефтине завјесе у Икеи, а повремено су и Београђанке када треба зарадити шампањац за сепареом неког београдског сплава.
Жеље су им скромне, да су удају за фудбалера који игра у Њемачкој, како би се докопале оно за чим свака свјетска жена жуди – њемачких папира. Ако то не успије, јебига, и Крупа на Врбасу има прволигаша.
Сад ће и љето, па ће Бањалучанке сијати пуним сјајем уз холивудски осмијех (макар кечеви) уз помоћ тракица за избјељивање зуба и такозвани ромски тен из неког од хиљаду соларијума у граду. Усне ће бити пуније него икада, стомаци увученији него икада, голе ноге детаљно издепилиране на егзотичној египатској депилацији, а што шаренији румунски нокти ће придржавати јефтине коктеле на Опиум „беацх баровима“, Тротерасама и сличним трагичним имитацијама тропских рајева.