Вучић: Одлука Приштине није изненађење, а Квинти, изгледа, личимо на идиоте

16-01-2022 11:13:44 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба МИД РФ/ vostok.rs |

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да одлука Приштине да не дозволи Србима са Косову да гласају на референдум није изненађење, с обзиром на константно малтретирање Срба, истичући да је дубљи проблем Квинта, пет земаља, којима, примећује, личимо на идиоте, будући да за Приштину нема никаквих санкција.

“Недозвољавање гласања у србским срдинама на КиМ није изненађење имајући у виду све што Курти и његова влада раде - малтретирање, шиканирање Срба, слање специјалних јединица, прављење пунткова на 15 километара, шиканирање у свим енклавма… Али, мислим да су Срби јасно рекли шта желе и данас показали да је глас Срба са КиМ глас ‘да’, глас за Србију, а не за Куртија”, рекао је Вучић, коментаришући одлуку Приштине, преноси "Косово онлајн".

Он је, међутим, истакао да је проблем дубљи, а то је, каже, чињеница да неки у Квинти, коју чине САД, Велика Британија, Немачка, Италија и Француска, ваљда мисле или им личимо на идиоте.

“Када то кажем, мислим у правом смислу те речи, јер они су у стању да позову Албанце на поштовање права, демократије, да се дозволи Србима гласање, али ако Приштина не дозволи, нећете чути ни реч протеста, а камоли акцију и санкције”, рекао је Вучић.

Он је указао и на то да би, да је нешто слично урадио Милорад Додик или Београд, према било коме на који начин, одавно уследиле санкције, а ми означени као “лоши момци”.

“Хвала им. Видели смо њихову забринутост. Све најбоље им желимо, а ово ће свакако имати далекосежне последице, мада не морају они све да знају, ни све да чују”, поручио је Вучић.

Председник је истакао и да је Београд уз свој народ на Косову и са њим ће доносити све одлуке и у будућности.