Нема померања термина зимског школског распуста

01-12-2021 06:29:02 | | фото: srbija.gov.rs/ vostok.rs |


Члан Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић саопштила је да је на данашњој седници тог тела донета одлука да се школски распуст не помера и да остаје од 31. децембра до 24. јануара.

Кисић Тепавчевић је на конференцији за новинаре након седнице Кризног штаба навела да је донета и одлука да се уведу ригорозније мере приликом уласка у Србију за путнике који долазе из Јужне Африке, Малавија, Мозамбика, Боцване, Лесота, Намибије и Зимбабвеа.

Она је објаснила да Србија нема директне летове са овим земљама, али да ће се водити рачуна о путницима који преко других земаља долазе из тих земаља.

Према њеним речима, ти путници ће на аеродрому радити ПЦР тест и у случају да су негативни биће у карантину 14 дана у месту пребивалишта, а након седам дана имају обавезу да ураде још један тест.

У случају да су позитивни, како је пренела, биће пребачени у ковид амбуланту или болницу.

Она је апеловала на грађане да се вакцинишу, и уједно изнела податке да је до данас првом дозом у нашој земљи вакцинисано 57 одсто свих пунолетних грађана, другом 54 одсто, а трећина бустер дозом.