Пљачкаше из БиХ њемачка полиција хватала хеликоптером

21-01-2017 07:34:17 | | / mojenovosti.com |

ЛИНЕБУРГ - Криминалистичка полиција у Линебургу ухапсила је осам чланова организоване криминалне групе, коју чине бх. грађани и Црногорци, осумњичени између осталог за двије пљачке и девет покушаја крађе банкомата широм Њемачке. О каквој је акцији ријеч свједоче и подаци да је током ове потјере кориштен и хеликоптер, а с бројним возилима учествовали су и специјалци, који су користили псе трагаче.

Хапшење је, по доступним информацијама, услиједило након неуспјешног покушаја крађе банкомата у Лангенхагену. Ту су, по подацима који су објављени у медијима, бандити дошли са четири возила, те су уз помоћ челичних сајли покушали утоварити банкомат у украдени комби. Након што им то није успјело, оставили су тај комби, те са три возила побјегли у различитим правцима. Тада је почела велика полицијска потјера.

Бјекство ових лопова, испоставиће се касније, било је кратког маха. Брзом интервенцијом полиције тројица пљачкаша су одмах ухапшена недалеко од мјеста гдје су се окомили на банкомат. Остали су похватани у опсежној потјери у којој су учествовали бројни полицајци. Када су приведени, испоставило се да је ријеч о држављанима БиХ и Црне Горе.

Њих, између осталог, сумњиче за двије пљачке и девет покушаја крађе банкомата. Уз све то, полиција их сумњичи и за крађу најмање 12 возила које су користили при својим пљачкашким походима, као и четири покушаја крађе аутомобила.