Ђоковић: Велика је част и задовољство престићи Сампраса

07-11-2021 07:58:31 | | фото: instagram.com/djokernole// vostok.rs |


Новак Ђоковић је у Паризу исписао нове златне странице историје тениса. Рекордни седми пут обезбедио је прво место на крају године.


Победом у полуфиналу Мастерса у над Хубертом Хуркачом Ђоковић је надмашио Пита Сампраса, с којим је био изједначен, с обзиром на то да су обојица по шест пута завршавала годину на врху АТП ранг листе.

\"\"

фото: novakdjokovic.com

Новак је и теоретски обезбедио рекордни седми пут да буде први, те се огласио уочи финала које га данас од 15 часова у престоници Француске очекује са друтим рекетом света, Данилом Медведевим.



„Велика је част и задовољство престићи Сампраса, узора из детињства и завршити годину као број 1 на свету седми пут у каријери. Захвалан сам и благословен што сам у овако привилегованој позицији. Тешко је у потпуности осетити величину историјских успеха док сам још активан у професионалном тенису. Овом достигнућу, као и свим осталим, допринели су најближи људи у мом животу и каријери који су несебично давали безрезервну подршку. Хвала Богу и слава Роду“, саопштио је Новак на Инстаграму.

Ђоковић у Паризу има прилику да обори још један рекорд у случају да се домогне нове Мастерс титуле. Била би му то рекордна 37, чиме био иза себе оставио Рафаела Надала с којим је тренутно изједначен на коти 36.