Путин: Русија се није повукла из безбедносних уговора, а САД показују прстом на нас како би се ослободиле одговорности

14-10-2021 11:01:18 | | фото: © РИА Новости / Сергей Гунеев/ vostok.rs |


Русија не крши ништа, није се повукла из безбедносних уговора, а САД показују прстом на Руску Федерацију како би се ослободиле одговорности, рекао је председник Владимир Путин.


"Не кршимо ништа. Нисмо се повукли из Уговора о противракетној одбрани, нисмо се повукли из Уговора о ракетама кратког и средњег домета, нисмо се повукли из Уговора о отвореном небу, нисмо то учинили . Наши амерички партнери су то учинили. Али како би се ослободили одговорности за то, показују прстом на нас, а медији надувају ову тему у интересу оних који им то плаћају. То је све, ништа необично се не дешава у свету", рекао је Путин, преносе РИА Новости.

Он је додао да ће узајамни интереси Русије и Сједињених Америчких Држава довести до стабилизације односа између две земље.

„Узајамни интереси ће несумњиво довести до тога да ће се наши односи на овај или онај начин побољшати и амерички политички естаблишмент ће престати да спекулише са руско-америчким односима на штету сопствених интереса и кампања“, додао је председник.