ДФ: Министар Радуловић на истим антисрбским позицијама као његов учитељ Срђа Дармановић

21-06-2021 04:40:27 | | / vostok.rs |

Из ДФ истичу да саопштење министарства вањских послова само говори да су Радуловић и његов кабинет \"на истој идеолошкој позицији као Срђа Дармановић, Мирна Никчевић, Миодраг Влаховић и остали монтенегрински екстреми\"

„Просто је фасцинантно како се министар Ђорђе Радуловић осоколио да серијом лажи и подвала критикује Србију и србски народ, али га не памтимо да је зуцнуо када је његова колегиница из министарства вањских послова позивала да се спаљују цркве и вјерници СПЦ. Подсјећамо грађане Црне Горе на скандал – да је Радуловић на мјесто министра дошао као један од кадрова Срђе Дармановића и других из ДПС који су водили црногорску дипломатију у вријеме Мила Ђукановића„, наводи се у реаговању Демократског фронта на данашњу изјаву министра вањских послова Ђорђа Радуловића у којој је рекао да „непримјерено је црногорске грађане, србског националног предзнака, третирати као припаднике и бригу Србије“.

Из ДФ истичу да саопштење министарства вањских послова само говори да су Радуловић и његов кабинет „на истој идеолошкој позицији као Срђа Дармановић, Мирна Никчевић, Миодраг Влаховић и остали монтенегрински екстреми“.

„Само нас чуди да Радуловић није са Мирном Никчевић отишао и у онај ,,инспекцијски надзор“ радова на тоалетима у Цетињском манастиру. Али није крив Радуловић, што се као дио дипломатског кадра ДПС нашао у овој влади која је требала да преслика вољу грађана који су побиједили 30. августа, већ Здравко Кривокапић, који га је одабрао, а који ових дана, уз ДПС, Бечића, Абазовића, и остале показује нескривену мржњу према Србији и србском народу“, кажу из те коалиције.

Према њиховим ријечима, овакво антисрпство, као ово што се емитује претходних дана, није забиљежено.

„Све је почело изгласавањем антисрпске резолуције о Сребреници и смјеном министра Лепосавића од стране ДПС, Здравка Кривокапића, Демократа, Уре, СД, а као што видимо, наставља се жестоким испољавањем нетрпељивости према Србији и србском народу од стране истих чинилаца„, истичу.

Из ДФ-а поручујему да кампања понижавања, мржње и напада на србски народ неће дати резултат, а „они који су је покренули и у њој учествују заслужују само презир, посебно они који су преварама добијали гласове Срба“.

„Очекујемо, међутим, да се ови који су залутали дозову памети, да не иду путем издаје, јер су већ добро загазили на ту стазу„, закључује се у реаговању.