Изградња „Северног тока 2“ се наставља крајем маја

04-05-2021 10:30:52 | | фото: © РИА Новости / Дмитрий Лельчук/ vostok.rs |


Тужба коју су поднели немачки еколози из "Набуа" има суспензивни ефекат за дозволу Савезне поморске и хидрографске агенције (БСХ) за изградњу гасовода "Северни ток 2", а радови могу да се наставе од краја маја, саопштила је прес служба БСХ-а за РИА Новости.


Раније је немачка организација за заштиту животне средине "Набу" објавила да подноси тужбу против дозволе БСХ-а за изградњу "Северног тока 2".


"Поднесена тужба има суспензивни ефекат на грађевинску дозволу. Тужба је усмерена против друге модификоване дозволе БСХ-а од 14. јануара 2021. године. Овом дозволом БСХ је одобрила полагање цевовода помоћу усидреног пловила између краја септембра и краја маја на деоници од 16,5 километара у ексклузивној економској зони Немачке на Балтичком мору. Од краја маја биће дозвољено да настави изградњу `Северног тока 2` у складу са важећом уредбом о дозволама. У марту 2018. године оператер гасовода `Северни ток 2` АГ добио је трајну дозволу за полагање гасовода од краја маја до краја септембра“, саопштила је прес служба БСХ-а.