„Нема граница мрачне креативности евроатлантске заједнице“

25-09-2020 08:25:17 | | фото: © Министерство иностранных дел Российской Федерации/ |


Русија и Запад се налазе на једној од најнижих тачака у информационом правцу од времена Хладног рата, саопштила је портпарол Министарства спољних послова.


„Информационо супротстављање које нама, и уопште целом свету, намеће евроатлантска заједница – тренутно је достигло веома тужне показатеље. Желела бих да кажем, наравно, највишу тачку, али се бојим то да изговорим, јер нема границе њиховој мрачној креативности. Може се рећи да се у информационом правцу налазимо на једној од најнижих тачака од периода Хладног рата у нашим односима са Западом. Али то је само другачији квалитет - тамо могу да се мере тачке, дубина, дође до дна, али квалитет је другачији“, саопштила је Захарова.

„Упркос здравом разуму и заједничким за цело човечанство принципима хуманости, наши западни партнери потпуно су занемарили врата могућности које је криза, изазвана глобалном пандемијом, отворила за наше државе“, нагласила је она.

Захарова је рекла да су руски противници „искористили турбуленције које владају у свету, а негде и панична расположења као погодне околности како би подстакли антируску информациону кампању“.

Према њеним речима, не треба очекивати удруживање напора са западним земљама у сфери сарадње на пољу медија. Пре је логично предвидети пораст притиска на Русију и московске истомишљенике у тој области, закључила је Захарова.