РТ: Британска НАТО политика „одвраћања и дијалога“ коју води према Русији је 95% одвраћања и 5% дијалога - руски амбасадор у Лондону

10-08-2020 08:41:07 | | фото: © Global Look Press / MFA Russia / RT/ vostok.rs |


75 година након што су удружили снаге како би сломили Хитлерове нацисте, Русија и Велика Британија једва да говоре на званичном нивоу. Човек из Москве у Лондону каже да политички контакти у основи не постоје.

Руски амбасадор у Великој Британији Андреј Келин осуђује политику "одвраћања и дијалога" према Русији коју је изабрао НАТО и коју је Британија строго усвојила. У разговору за кинески ЦГТН, дипломата је такође објаснио да британска тенденција да користи његову земљу као политички фудбал, или бабарогу, чини Москву склоном улагању енергије у покушај побољшања односа.

"НАТО је заузео позицију лидера западног света - политика одвраћања и дијалога према Русији, а Лондон би желео да буде лидер у тим напорима."

Келин је истакао утицај савеза који предводе САД у односу на Лондон. "Ту је 95% одвраћања и само 5% дијалога."

Амбасадор је додао да је Москва забринута због још једног таласа оптужби против Русије "последњих дана у овде објављеним медијима", помињући такозвани "руски извештај" о наводном политичком уплитању.

"То, наравно, пружа мало апетита у Москви да се развија дијалог."

Келин је стање односа између Велике Британије и Русије описао као тешко.

"Политички контакти су близу замрзавања, и то је јако лоше. Видео сам неке изразе намера да се преиспита ова политика ради поновног успостављања односа на политичком пољу. Али све ово је нарушено још једним нападом", додао је он.


"Влада у Лондону треба да буде реална. Треба да разуме предности сарадње и рада са Русијом, али не против Русије." нагласио је амбасадор.

"Одвраћање је политика која је, као што сам рекао, која се води против Русије, и наравно, то није сарадња коју смо сви предвиђали."

Извор:Восток/РТ