Србија неће уводити реципрочне мере према Црној Гори

26-05-2020 01:26:33 | | фото: srbija.gov.rs/ vostok.rs |


Председник Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је синоћ, поводом одлуке Црне Горе да не отвори границу 1. јуна за грађане Србије, да Србија неће затварати границе за црногорске грађане као што је то урадила званична Подгорица за грађане Србије.


Брнабић је у изјави за Телевизију "Пинк" истакла да Србија неће уводити реципрочне мере, али и додала да грађани Србије "не би требало да иду тамо где су непожељни".

"Наставићемо да се понашамо одговорно и озбиљно према нашим грађанима и да увек говоримо истину о ситуацији у вези са коронавирусом", навела је она.

Она је оценила да прави разлог за одлуку Црне Горе да отвори границе за низ земаља, али не и за Србију, није у епидемији и броју заражених, те поновила да Србија неће одговарати реципрочним мерама према црногорским грађанима.

"Нећемо спречавати обичним црногорским грађанима да посете Србију, али ћемо још снажније и оштрије спречавати улазак припадника црногорских кланова који деценијама тероришу наше грађане", поручила је она и нагласила да србска полиција неће имати милости у борби против криминала.