„Утицајне русофобичне снаге у Вашингтону никада не престају са деструктивним активностима“

23-05-2020 01:30:09 | | фото: © РИА Новости / Алексей Агарышев/ vostok.rs |


Донација Стејт департмента да „разоткрива руске дезинформације у сектору здравства“ сугерише да Сједињене Државе раде деструктивне радове уместо да се окупљају пред заједничком катастрофом, пандемијом коронавируса, наводи се у саопштењу руске амбасаде у Вашингтону.


Раније је стејт сепартмент објавио је саопштење о додели грантова у износу од 250 хиљада долара. У саопштењу се наводи да ће грант добити организација, која ће припремити извештај „о руским и совјетским кампањама дезинформације у области здравства“.


Руска амбасада верује да такви грантови откривају право расположење, мисли и начин размишљања представника Стејт департмента.

"Чак и за време најтеже глобалне епидемије, када ми, и Русија и САД губимо хиљаде грађана, када требамо да се окупимо у напорима усмереним на супротстављању спољног непријатеља", додаје сеу саопштењу.

Напомиње се да "утицајне русофобичне снаге у Вашингтону никада не престају са деструктивним активностима и раде на сопственом програму, не обраћајући пажњу на сигнале које даје шеф њихове сопствене државе".