Захарова: На рачун Русије изнете монструозне неистине и лицемерне тврдње, које представљају још једно у низу ревидирање историје

10-05-2020 07:47:18 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


На рачун Русије изнете су монструозне неистине и лицемерне тврдње, које представљају још једно у низу ревидирање историје Другог светског рата, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући презентацију Пентагона о историји борбе против фашизма.


Она је истакла да многи од западних партнера, чак и у овако посебним данима и датума за цело човечанство, не престају с покушајима ревидирања историје, истичући у први план искључиво политичке циљеве.



"У складу с том новом верзијом историје, коју је представило Министарство одбране Сједињених Америчких Држава, наводи се да је ‘сукоб’ почео инвазијом Немачке и Совјетског Савеза на Пољску. Односно, по мишљењу америчке стране, СССР је такође крив за отпочињање Другог светског рата, као и Трећи рајх.Истовремено, у наведеном тексту не помиње се да је управо наша земља, у ствари, уништила фашистичку ратну машинерију, као ни о томе, да је највише нациста погинуло управо на Источном фронту”, истакла је она.


Захарова је подсетила да је Пентагон објавио презентацију о историји Другог светског рата под називом: „Дан победе у Европи: време прославе, размишљања”.