Путин: Лекције Великог отаџинског рата и цела историја земље нас уче да руска војска мора увек бити јака

10-05-2020 08:27:22 | | фото: © РИА Новости / Алексей Дружинин/ vostok.rs |


Русија ће, под било којим околностима, реализовати планове о наоружавању, поручио је председник Владимир Путин у честитки поводом Дана победе студентима завршних година руских војних универзитета и академије Министарства одбране Русије.

„Наставићемо да развијамо и усавршавамо Оружане снаге. Без обзира на околности реализоваћемо наше планове о јачању свих родова и врста војске, наоружавању војске напредним оружјем и опремом, укључујући и стратешко наоружање, као и високопрецизним и хиперсоничним системима, беспилотним аутоматизованим ударним системима, којима до сада немају аналога у свету“, наводи се у саопштењу председника.

Како је напоменуо председник, лекције Великог отаџинског рата и цела историја земље нас уче да руска војска мора увек бити јака, способна да одговори на све изазове и претње, поуздано обезбеди суверенитет и националне интересе земље, безбедност и миран живот њених грађана.


Путин је изразио уверење да ће матуранти и диплонци увек бити једнаки генерацији победника.

"Наш официрски корпус је одувек био поносан на историјски континуитет многих генерација бранилаца Отаџбине. Легендарне традиције руске војске биле су и остају извор духовне чврстине и снаге наше војске", рекао је председник.

Председник је изразио уверење да ће службеници професионално и достојанствено учествовати у решавању свих ових великих задатака, ефикасно применити знање и вештине стечене на универзитетима и академијама током оперативне и борбене обуке, као и у развоју модерног оружја и опреме.

"И наравно, најозбиљније обратите пажњу на обуку својих подређених, васпитавајући их у духу патриотизма, одговорности и уставне дисциплине", закључио је председник.