Шојгу: Уверен да ће војна сарадња Русије и Србије ојачати борбени дух припадника наших оружаних снага и нашу одлучност да се заједно супротс

07-05-2020 06:25:43 | | фото: © rg.ru/ vostok.rs |


Министар одбране Руске Федерације генерал Сергеј Шојгу упутио је честитку министру одбране Републике Србије Александру Вулину у којој Дан Велике Победе честита и свим припадницима Оружаних снага Републике Србије и ветеранима Другог светског рата.

„Пре 75 година утихнуо је Други светски рат, рат који је за цео свет постао симбол херојства совјетског народа, његове непоколебљивости и снаге духа“, истиче на почетку честитке министар Шојгу.
„Наши народи су, да би се избавили од те куге двадесетог века, платили милионима живота својих кћери и синова. Међу онима који су се борили, који су издржали у том страшном рату, међу онима који нису доживели светли Дан Победе, били су наши родитељи, дедови и најближи“.
Зато, наглашава генерал Шојгу, „Ми немамо право да заборавимо предање историје, коју неки покушавају да прекроје ради својих политичких циљева, лансирајући отворене лажи и спекулације. Ми ћемо 9. маја приклонити главе пред ветеранима – херојима победницима, за њихове ратне подвиге, за спашени свет, за њихову веру у будућност“, наводи генерал Шојгу и поручује да ће „успомена на милионе палих и осакаћених у том рату, отераних у фашистичко ропство, измучених у концентрационим логорима и гетоима и живих спаљених у селима, заувек остати у нашим срцима“.
„Ја сам уверен да ће војна сарадња наших држава ојачати борбени дух припадника наших оружаних снага, нашу одлучност да се заједно супротстављамо глобалним претњама и изазовима XXI века“, истиче министар одбране Руске Федерације генерал Сергеј Шојгу у честитки коју је упутио министру одбране Републике Србије Александру Вулину поводом Дана победе – 9. маја.