„Не можемо да игноришемо чињеницу да Американци формирају инфраструктуру с опасним биолошким потенцијалом у непосредној близини руских грани

18-04-2020 09:25:08 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


Москви је познато да је Америка предложила Грузији да за потребе војних циљева прошири истраживања у биолошкој лабораторији „Ричард Лугар“ у близини грузијске престонице Тбилиси. Инфраструктура са опасним биолошким потенцијалом формира се близу граница Руске Федерације, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.


„Разуме се да не можемо да игноришемо чињеницу да Американци формирају инфраструктуру с опасним биолошким потенцијалом у непосредној близини руских граница“, истакла је она на конференцији за новинаре.

Захарова је додала да је, углавном, реч о бившим совјетским републикама, у којима под изговором борбе против биолошког тероризма, Министарство одбране САД организује биолошке лабораторије двоструке намене.

"У америчко-грузијском центру за јавно здравље „Ричард Лугар“ у предграђу Тбилисија недавно су поново боравили високи представници Пентагона, који су предложили грузијским властима да прошире спектар истраживања.", додала је она.

е може се искључити да Американци у сличним референтним лабораторијама у трећим земљама развијају и модификују различите патогене опасних болести, укључујући и у војне циљеве."