РТ: Вухан шести дан без нових случајева, опоравак до сада 93%

30-03-2020 10:02:44 | | фото: © Carlos Garcia Rawlins / Reuters / RT/ vostok.rs |


Нису забележени нови случајеви Covid-19 у централној кинеској провинцији Хубеи и њеnom главном граду Вухану, где је епидемија првобитно почела, саопштила је Национална здравствена комисија новинарима током прес конференције.


Свеукупно, 81.470 људи је позитивно тестирано на коронавирус у континенталној Кини од почетка епидемије, а 75.770 њих се након тога опоравило и отпуштено из болница, рекао је представник Комисије, што је стопа опоравка у земљи близу 93 одсто.


Кинески лекари забележили су 31 нова случаја и четири смртна случаја у последња 24 сата, при чему су сви осим једног случаја повезани са људима који долазе из иностранства.


Увезени случајеви Covid-19 сада су главна брига власти пошто је портпарол Комисије Ми Фенг у суботу рекао да је пренос болести у земљи „у основи заустављен“.

Тренутно је у Кини 723 увезена случаја Covid-19, након што је Пекинг забранио странцима да посећују земљу почетком ове недеље.

Строгe мере карантина и распоређивање десетина хиљада медицинских радника у Вухан помогло је да се последњих недеља смањи број нових случајева готово на нулу. Пекинг је започео укидање карантинских ограничења у Хубеиу, укључујући пуштање железничког и ваздушног саобраћаја, а очекује се да ће Вухан бити поново отворен за спољна путовања 8. априла.

Извор:Восток/РТ