РТ: Министри одбране, спољних послова и финансија задржавају своје позиције у новој руској влади

21-01-2020 06:39:44 | | фото: © РИА Новости / Максим Блинов/ vostok.rs |


Председник Владимир Путин је одобрио нову владу након оставке претходног кабинета називајући је уравнотеженом. Иако је дошло до значајних реконструкција, министри одбране, спољних послова и финансија задржали су своје функције.

"Нова влада је добро избалансирана, иако је прошла кроз велику промену", рекао је Путин током састанка са новим кабинетом.


И Сергеј Лавров и Сергеј Шојгу су политичке величине и међу личностима са највише поверења у Русији, који заостају само иза самог председника Путина када је у питању популарност у јавности. Антон Силуанов је министар финансија од 2018. године.


Дипломата у каријери са деценијама искуства у међународним односима, Лавров је служио као изасланик Русије у УН-у десет година пре него што је 2004. преузео чело Министарства спољних послова.


Водио је руску дипломатију кроз бурна раздобља на међународној сцени и последњих година имао је кључну улогу у изградњи репутације Москве као утицајне глобалне силе.


У међувремену, Шојгу је заслужан за јачање и модернизацију руских оружаних снага кроз низ амбициозних реформи за повећање борбене готовости и руковођење великим програмом наоружавања за опремање снага врхунским оружјем.

Извор:Восток/РТ