РТ: „Где је Путин“: Није могло почети фотографисање светких лидера без Путина

20-01-2020 05:30:51 | | фото: © RT/ vostok.rs |


Лидери земаља који су се окупили због мировних преговора о Либији у Берлину покушали су да направе групну фотографију пре почетка самита, али је фотографисање на тренутак одложено јер нико није могао да нађе руског председника Владимира Путина.

Потом се зачуло „Где је Путин?“, док су се други лидери окретали у покушајима да лоцирају руског председника.



Немачки канцелар Ангела Меркел изгледала је посебно узнемирено Путиновим одсуством, те се је окренула више пута како би га пронашла, те показала празно место где треба да стоји.

Француски председник Емануел Макрон се тада придружио потрази, пре него што је уочио руског председника који се је коначно придружио осталим лидерима. Међутим, Путин није једини који је закаснио. Италијански премијер Ђузепе Конте такође је дошао с њим.



Берлински преговори имају за циљ осигуравање трајног примирја у грађанском рату у Либији, који је избио између владе Националног споразума коју подржавају УН и супарничке владе коју предводи генерал Калифа Хафтар и његова Либијска национална армија.

Недељни самит је наставак разговора који су започели прошле недеље у Москви. Домаћин им је била руска и турска влада, а које су успеле да доведу зараћене стране на сто.

Извор:Восток/РТ