Путин против идеје неограниченог мандата председника земље

19-01-2020 06:04:03 | | фото: © РИА Новости / Наталья Селиверстова/ vostok.rs |


Председник Путин је у разговору са ветеранима Другог светског рата у Санкт Петербургу изразио мишљење да се не треба вратити пракси неограниченог мандата шефа државе.

Један од ветерана се обратио председнику Русије са молбом да промени или побољша један од чланова закона, чиме пуномоћја председника неће бити „ограничена конкретним мандатом“.

„Како би народ касније одлучио да ли да продужи рад председника или да га ослободи, захваливши му се на учињеном“, рекао је ветеран, додавши да је председник успео да ојача одбрамбену способност земље и да сада може да почне да решава друге задатке.

„Што се тиче рокова боравка на власти, схватам да је то повезано у многоме са тим што су наши људи забринути за стабилност у друштву и у држави, и за спољну и за унутрашњу стабилност“, нагласио је он.

„Било би врло забрињавајуће вратити се ситуацији из средине 80-их година прошлог века, када су руководиоци државе, један за другим, остајали на власти до своје смрти, а одлазили су без створених услова за трансформацију власти. Зато вам хвала, али боље да се не враћамо тој ситуацији која се десила средином 80-их година“, рекао је председник.