Песков: Било каква дискусија на тему Крима немогућа

03-12-2019 06:51:15 | | фото: © РИА Новости / Владимир Астапкович/ vostok.rs |


Кремљ сматра да није могуће разговарати на тему Крима са Украјином у било којем формату, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

Упитан да ли ће председник Украјине Владимир Зеленски покренути питање статуса Крима на састанку у „нормандијском формату“ и каква ће бити реакција руске стране, Песков је рекао: „Добро позната.“

„Овде не може бити никакве реакције Кремља. Заправо, било каква дискусија на тему Крима је немогућа. О томе се више пута говорило на најразличитијим нивоима... Нема никакве разлике у ком формату се постави ово питање“, додао је он.

На питање да ли ће то довести до ограничавања преговора, портпарол Кремља је одговорио негативно.

Одговарајући на питање шта ће председник Русије Владимир Путин урадити ако Зеленски на састанку постави питање припадности Крима, Песков је истакао да ће председник „сигурно дати подробне, доследне одговоре на сва одговарајућа питања“.


Раније је председник Украјине Владимир Зеленски у интервјуу за француски „Монд“ изјавио да Сједињене Америчке Државе могу помоћи у преговарачком процесу о Украјини захваљујући односима са Русијом и свом утицају у Европи.

Самит у „нормандијском формату“ одржаће се 9. децембра у резиденцији председника Француске у Паризу.