Гујон: Стрип „Добро дошли на Косово“ се нашао међу најпродаванијим историјским стриповима у Француској

20-11-2019 05:26:26 | | фото: Арно Гујон/ vostok.rs |


Француски хуманитарац и оснивач Фондације „Солидарност за Косово”, Арно Гујон, саопштио је да је објављен стрип под називом „Добро дошли на Косово“, те да се по објављивању нашао међу најпродаванијим историјским стриповима у Француској.

"Управо је у Француској објављен стрип `Добродошли на Kосово` чије смо штампање подржали.


Прича прати живот младог Димитрија који се из избеглиштва враћа на Kосово непосредно пре антисрбских погрома 2004. године.

Ова романсирана драма је сачињена од реалних догађаја и показаће француској публици недавну историју Балкана из другог, мање пристрасног угла. После књига и часописа, докуметараца и предавања, ово је још један корак напред, са циљем да се глас србских жртава чује свугде на Западу.

Одмах при објављивању, "Добродошли на Kосово" се нашао међу најпродаванијим историјским стриповима у Француској! Све честитке екипи која је радила на пројекту, на челу са Николом Мирковићем", саопштио је Гујон.

View this post on Instagram

Upravo je u Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" čije smo štampanje podržali. Priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine. Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu. Odmah pri objavljivanju, "Dobrodošli na Kosovo" se našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj! Sve čestitke ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem. . . #arnogujon #gujon #solidaritekosovo #bienvenueaukosovo #dobrodoslinakosovo #strip #comicbook #kosovo #metohija #srbija

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon) on