РТ: „Пссст... Немојте никоме рећи, али сигурно ћемо“: Путин се нашалио на питање да ли Русија планира да се меша у америчке изборе

03-10-2019 11:37:50 | | Фото: © Ruptly/ vostok.rs |


Чини се да се Владимир Путин толико уморио од тврдњи руског уплитања у изборе да је „тајно“ рекао новинару Ен-би-сија да ће Москва сигурно утицати на изборе у САД-у 2020. године. "Признање" је ипак дато пред насмејаном публиком.

Ближи се јесен 2020. године, време када ће САД бирати свог председника и изгледа да још увек нема умирања "Рашнгејта" у САД-у. Тако је Кир Симонс са Ен-би-сија, који је дошао у Москву на форум Енергетска недеље, покушао да добије неке информације о овом вечном питању.

„Да ли ће Русија као што је
Роберта Милер[специјални тужилац] навео, покушати да утиче на изборе 2020. године у САД-у?“, упитао је Симонс, британски новинар који ради као страни дописник за ову америчку новинску кућу.

Путин је тада прекрио микрофон руком и шапнуо: "Рећи ћу вам у тајности: Да, сигурно ћемо то радити ... да би се сви насмејали тамо гласно."

"Али немојте да кажете никоме, у реду?", додао је председник, а гости форума су се насмејали и аплаудирали. Упућујући озбиљнији тон, Путин је рекао да Москва има доста својих проблема док такође ради "на решавању унутрашњих питања и то је наш главни циљ".

Било да се забављају или то не желе, Глас Америке је контактирао Агенцију за сајбер безбедност и инфраструктуру за коментар.
„Имамо све инструменте и снагу у нашој влади која се супростављала томе“, наглашава америчка безбедносна агенција, што је вероватно олакшање за усијане главе у Вашингтону.


Извор:Восток/РТ