Герасимов: Партнерски односи Русије и Србије су стратешког карактера

03-08-2019 09:17:15 | | фото: © Министерство обороны РФ/ vostok.rs |


Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал Валериј Герасимов, састао се у Москви са својим србским колегом, генералом Миланом Мојсиловићем.

Током разговора, који су одржани у пријатељској и конструктивној атмосфери, разговарано је о питањима која се односе на стање и развој војно-техничке сарадње двеју земаља.


„У последње време наша сарадња на војном пољу постала је динамична и вишеструка. Ове године министарства одбране Русије и Србије имају богат програм активности. Предлажем данас да разговарамо о нашој сарадњи и војно-техничкој сарадњи“, рекао је Валериј Герасимов на почетку састанка. Такође је захвалио Милану Мојсиловићу за одлуку да учествује у церемонији отварања Међународних војних игара.


„Захвални смо на активној подршци међународним манифестацијама и такмичењима која сваке године одржава Министарство одбране Русије. Партнерски односи Русије и Србије су стратешког карактера, што су председници наших земаља потврдили у заједничком саопштењу о резултатима посете председника Руске Федерације Владимира Путина Београду у јануару ове године“, нагласио је шеф руског Генералштаба, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.