Рјабков: У очувању Нуклеарног споразума с Ираном се оградили од деструктивне политике Вашингтона

29-07-2019 10:42:35 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


Ситуација која се тиче нуклеарног споразума са Ираном је толико озбиљна, да је неопходно што пре организовати састанак на нивоу министара, изјавио је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.

Сви учесници овог сусрета морају да имају јединствен став, да схвате да је ситуација критична и да састанак не сме да се одлаже.

„Сусрет ће умногоме зависити од тога како ће се одвијати његова припрема. Не сме се дозволити да се састанак одржи, а да се не формулишу конкретна решења и даљи кораци како би се нуклеарни споразум са Ираном очувао и како бисмо се оградили од деструктивне политике Вашингтона“, нагласио је заменик шефа руске дипломатије.

Рјабков је оценио и да ће у блиској будућности бити спроведене одређене активности на нивоу стручњака како би се припремио тај сусрет.

„Не желимо да се тај сусрет на вештачки начин одуговлачи“, додао је он.

Рјабков се осврнуо и на могућност сусрета руског министра иностраних послова Сергеја Лаврова са државним секретаром САД Мајком Помпеом на маргинама предстојећег самита Асоцијације нација Југоисточне Азије (АСЕАН), рекавши да су шансе минималне, имајући у виду да је до тог самита остало јако мало времена.