Путин: Кључна разлика између Русије и САД-а је та да се не мешамо у послове других земаља света

04-07-2019 01:31:05 | | фото: © РИА Новости / Михаил Климентьев/ vostok.rs |


Русија се не меша у послове других земаља и то је кључна разлика у односу на Сједињене Америчке Државе и на низ њихових савезника, изјавио је председник Владимир Путин у интервјуу за италијански лист „Коријере дела сера“.

„Оптужбе против Русије за мешање у америчке изборе су врхунац апсурда. Опште је познато како се све то завршило - ничим, неуспехом“, објаснио је Путин.

Према његовим речима, одсуство завере је потврђено налазима комисије америчког специјалног тужиоца Роберта Милера: "Нису успели прикупити чињенице само зато што не постоје."



"Желим да будем веома јасан - нисмо интервенисали и не намеравамо да се мешамо у унутрашње послове ЕУ или других земаља света. То је наша кључна разлика од Сједињених Америчких Држава и неколико њихових савезника, који су, на пример, подржали државни удар у Украјини у фебруару 2014. године."

„Интересантно је да су санкције, наметнуте нашој земљи под изговором ових оптужби, још увек на снази. Исте врсте је и бука око руског мешања у изборне процесе у Европској унији. То је објављено непосредно пред изборе за Европски парламент. Чинило се да су у питању били покушаји да се европљанима унапред предложи да је управо ’злокобно мешање Русије‘ било разлог за лоше резултате појединих политичких снага.Али, главни циљ њихових аутора остао је исти: наставак сатанизације Русије у очима грађана Европске заједнице“, истакао је председник.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут