Конашенков: Очекује се појачавање информационог притиска против представника руководства Војске Русије на свим нивоима

27-06-2019 01:21:04 | | фото: © РИА Новости / Наталья Селиверстова/ vostok.rs |


Стране државе припремају информационе нападе на команду Оружаних снага Русије на свим нивоима, изјавио је начелник Одељења за информисање и медије Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.


Говорећи на округлом столу на Међународном војно-техничком форуму „Армија 2019“, генерал је навео да „како улога Русије у свету јача, напади на Војску Русије и на војно руководство само ће се појачавати“.

„У најскорије време очекује се појачавање информационог притиска против представника руководства Војске Русије на свим нивоима - од командовања формација, јединица, родова и видова трупа, до директног војно-политичког руководства“, нагласио је Конашенков, преносе РИА Новости.

Према његовим речима, Министарство одбране је посвећено „праведном и отвореном раду“, али „они који буду користили прљаве методе информационе борбе против нас - требало би да знају да њихови поступци неће остати без адекватног одговора“.

Министарство одбране Русије објаснило је да „одређене државе“, преко одређених медија, „спроводе координисани рад на дискредитацији руских политичара и јавних личности, као и бизнисмена, новинара и блогера“.

„Врши се константно прикупљање и опширна анализа информација - пре свега личних“, рекао је Конашенков.

Он је навео да је примећен повећани информациони притисак усмерен на дискредитацију делатности руске војске.

„Историјски гледано, руска војска је кичма руског друштва. Свакако, не одговара свима то што је руско друштво уверено у борбену готовост и у борбену способност своје војске. Мора се признати да се, у последњих неколико година, повећава информациони притисак да се дискредитује сав тај огроман посао који се обавља на јачању војске Русије“, објаснио је Конашенков.

Он је саопштио да је „систем масовних информација и комуникација постао област веома озбиљне конфронтације“.