„Русија ће и у будућности штитити територијални интегритет и целовитост Србије“

21-06-2019 07:42:46 | | фото: © РИА Новости / Дмитрий Астахов/ vostok.rs |

Премијер Дмитриј Медведев разговарао је у Минску са председником Србије Александром Вучићем.Медведев и Вучић су разговарали иза затворених вратау позадини погоршања ситуације на Балкану након што су специјалне полицијске снаге самопроглашеног Косова 28. маја упале на север региона под изговором борбе против организованог криминала.


Председник Србије Александар Вучић изјавио је да са премијером Дмитријем Медведевим, са којим се састао у Минску, разговарао о ситацији на Косову и Метохији и да му је Медведев пренео да ће Русија подржавати Србију и да ће и у будућности играти веома значајну улогу у заштити територијалног интегритета и целовитости Србије.

"Медведев је рекао да ће Русија подржавати Србију и да ће бити уз нашу земљу, и да међународни поредак не може да се мења и руши на начин као до сада, те да ће Русија и у будућности играти веома значајну улогу у заштити територијалног интегритета и целовитости Србије", истакао је Вучић.


Он је истакао и да је са Медведевим разговарао и о економској сарадњи, у области енергетиске, војно-техничкој сарадњи.

"Све те ствари иду заиста добро, у пет реченица смо се сагласили", рекао је Вучић и додао да је и Медведев задовољан због привредног раста који бележи Србија.

Приметио је да и Србија и Русија имају суфицит у буџету, те додао да је Медведев био изненађен кад је видео како је Србија прошла на Лондонској берзи.

Вучић је пренео да је Медведев посебно инсистирао на развоју и сарадњи пословних људи, да се покуша увезати што већи број бизнисмена из Србије и Русије и да се између њих успоставља сарадња.

Било је, каже, речи и о сарадњи у наменској индустрији и у производњи одређених возила, јер Србија има потребу за "Камазовим" возила, "какве у ФАП-у не можемо да произведемо", иако, каже, у Прибоју производимо одлична возила.

"Посебно је Медведев инсистирао на развоју и унапређењу односа пословних људи јер све остало у нашој сардњи иде добро и нема препрека и сметњи", закључио је Вучић.