Москва позвала Ирак и Либан да буду посматрачи на преговорима о Сирији

21-06-2019 09:06:36 | | фото: © РИА Новости / Болат Шайхинов/ vostok.rs |


Специјални представник председника Русије за Сирију Александар Лаврентјев обавестио је председника Сирије Башара Асада да је Москва позвала Ирак и Либан да буду посматрачи на преговорима у „астанском“ формату.


Асад је у Дамаску разговарао с руском делегацијом коју су предводили Лаврентјев и заменик шефа руске дипломатије Сергеј Вершињин.

„Русија поздравља спремност Либана да упути делегацију у Нур-Султан ради учешћа у преговорима о Сирији у астанском формату. Присуство Либана и Ирака даће додатни подстицај“, рекао је Лаврентјев на конференцији за медије одржаној 19. јуна.

Прес-служба сиријског лидера је саопштила да је на састанку било речи о политичком решавању кризе у Сирији и даљој сарадњи земаља у борби против тероризма.

„Током састанка су Асад и руска делегација разговарали о последњим догађајима у Сирији, о заједничком руско-сиријском раду, пре свега о борби против тероризма у областима у којима је и даље присутан. Стране су, такође, разговарале о напорима Москве и Дамаска да се интезивира политички процес паралелно с настављањем борбе против тероризма, наведено је у саопштењу.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут