РТ: Не продајемо наше савезнике, наше интересе или наше принципе - Путин

21-06-2019 08:10:58 | | фото: © Министерство обороны РФ / © РИА Новости/ vostok.rs |


Русија неће правити никакве споразуме са Сједињеним Америчким Државама о будућности Сирије на штету саме Сирије или интереса и принципа Москве, рекао је председник Владимир Путин.

Током „Директне линије са Владимиром Путином“, новинар је питао Путина да ли ће доћи до "велике погодбе" са Сједињеним Америчким Државама о Сирији док се земља почиње опорављати од година непријатељстава и разарања.


"Како то мислите `велика погодба`? Звучи као неки комерцијални чин. Не продајемо наше савезнике, наше интересе или наше принципе “, рекао је Путин.

Он је рекао да је Русија спремна да преговара о политичкој транзицији у Сирији са различитим актерима. „Може ли се то учинити? Верујем да може, под условом да постоји добра воља свих који су укључени у сукоб."

Путин је нагласио Турску и Иран као непосредне партнере Русије у решавању сиријске кризе, али је додао да земље попут САД-а, Израела, Египта и Јордана имају легитимне интересе у ономе што се догађа у Сирији као и европске земље, које су погођене масовним миграцијама због тога. "Морамо заједно радити на томе", нагласио је Путин.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут