Москва: Спремни смо на сваки сценарио даље дестабилизације и погоршања ситуације од стране САД

18-06-2019 01:14:50 | | фото: © РИА Новости / Владимир Федоренко/ vostok.rs |


Русија је спремна на акцију, на сваки сценарио, посебно, у случају даље дестабилизације и погоршања ситуације од стране САД, и неће размештати ракете, док то не учини америчка страна, рекао је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков у обраћању Државној думи.


„Председник Русије је 2. фебруара изјавио да покрећемо научно-истраживачке и конструкторске радове на развијању система средњег домета, водећи се одговорним приступом обезбеђивања међународног мира и безбедности, како би, у случају потребе, могли да парирамо потенцијалу САД, који је у напредној фази у смислу стварања. Ми ћемо се суздржавати од корака по питању распоређивања наших средстава било где, све док то не учине САД“, изјавио је Рјабков, преносе РИА Новости..

„Бићемо спремни на сваки сценарио, уколико САД наставе са дестабилизацијом и заоштравањем ситуације“, закључио је Рјабков.

Он је истакао да је то највећа манифестација добре воље и одговорности од стране Русије.

"Мислим да је ово највећа манифестација добре воље и одговорности са наше стране. Али ми смо спремни ако Сједињене Државе оду на даљу дестабилизацију и даље погоршање ситуације.", додао је Рјабков.