Русија ће подржати председника Молдавије

13-06-2019 05:53:35 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин је обећао да Москва неће одустати од подршке председнику Молдавије Игору Додону у тренутку када се његова држава налази у тешкој политичкој ситуацији.


„Ми ћемо без сумње подржати председника Додона и његове садашње коалиционе партнере, како би се, на крају крајева, решили тих људи који су донедавно били узурпирали власт у Молдавији и без обзира на неке унутрашње несугласице, они су пронашли снагу да заједнички раде у интересима молдавске државе и молдавског народа. И ми ћемо их несумњиво подржавати“, изјавио је шеф руске државе у интервјуу телевизији „Мир“.

Говорећи о садашњем стању у Молдавији, Путин сматра да је у тој земљи најбоље приметна узурпација власти од стране олигарха, као и делимично у Украјини, где су они били преузели контролу над свим државним структурама: полицијом, парламентом.

„Зарадили су новац на молдавском народу и искористили га како би повећали своје лично благостање и полуге утицаја на државу“, сматра председник Русије.

Према мишљењу шефа руске државе, „то што је сада урађено председнику Додону и његовим донедавним противницима, условно, прозападним партијама, корак је у правцу изградње свеобухватне, цивилизоване, савремене државе“.