Путин: Сви се праве глуви и слепи на безбедносне акције САД, Русија мора да одговори

07-06-2019 10:19:16 | | / vostok.rs |


Нико не реагује на америчке безбедносне акције, али Русија мора да одговори на то, и њу окривљују због тога, рекао је председник Владимир Путин.

Он је напоменуо да Сједињене Америчке Државе, унилатерално повлачећи се из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета схватајуу да ће бити потребно да сносе одговорност, те да због тога покушавају да окриве Русију.

"Узмите, ваши читаоци, слушаоци, гледаоци, отворите Споразум о забрани ракета средњег и кратког домета, прочитајте га. Пише управо у његовим члановима - не могу бити размештене лансирне рампе за ракете средњег и кратког домета на копно. Тамо је написано. Али не, они су разместили директно у Румунију, сада ће их поставити у Пољску - то је директно кршење. Сви се претварају да не виде, не чују, да не знају да читају, да су глуви и слепи”, рекао је Путин на састанку са главним уредницима светских новинских агенција.

"Ми морамо на то некако да реагујемо, заиста. Ово је очигледна ствар. Они одмах траже кривца у лицу Русије", додао је председник.