Жириновски: Многострадајући србски народ поново био подвргнут прогону у својој родној земљи

29-05-2019 10:05:31 | | фото: © РИА Новости / Илья Питалев/ vostok.rs |


Лидер ЛДПР-а Владимир Жириновски упутио је телеграм председнику Србије Александру Вучићу у којем је поздравио поступке шефа државе и изразио подршку.

Пре тога, председник Србије Александар Вучић наредио је оружаним снагама да повисе степен борбене готовости након што је у уторак ујутро ухапшено 13 Срба од стране снага сепаратистичких власти у Приштини на северу Косова и Метохије.



"Многострадајући србски народ поново је био подвргнут прогону у својој родној земљи - Косову. Желим да изразим Вама и целом србском народу свесрдну подршку Либерално демократске партије Русије (ЛДПР) и солидарност Руса са србском браћом. Поздрављамо ваше одлучне акције усмерене на заштити интереса грађана Србије Не сумњајте да ће правда превладати”, наводи се у телеграму, преносе РИА Новости.



Акција специјалних снага
сепаратистичких власти почела је у уторак у 5,55. Снаге су упале у четири српске општинена север Косова и Метохије оклопним возилима. Саопштено је око 22 ухапшена Србина и држављанина Руске Федерације, запосленог у мисији УН-а. Дошло је и до отварања ватре. Најмање три особе су повређене, укључујући и новинара. Касније је Вучић појаснио да су је ухапшено 19 људи, од којих су 13 Срби.