Железњак: Ако Србија уђе у ЕУ, Русија ће морати да преиспита многе споразуме

21-05-2019 12:39:08 | | / vostok.rs |

Позив украјинског председника Владимира Зеленског да се пооштре санкције против Руске Федерације не ојачавају његову позицију шефа државе, већ га чине још више овисним о наслеђенимпроблемимаод претходног руководства земље, изјавио је члан Одбора за међународне послове Државне думе Сергеј Железњак.

Јуче је Владимир Зеленски, током свечане седнице Врховне раде, положио заклетву на верност украјинском народу, након чега је председник Уставног суда објавио да може преузети функцију председника. Након преузимања дужности, нови украјински лидер се састао са представницима Беле куће, који су дошли на церемонију инаугурације. У обраћању америчким званичницима, Зеленски је оптужио Москву за наводну агресију и позвао САД да пооштре санкције против Русије.


"Позив Зеленског да САД пооштре санкције против Русије не учвршћује позицију новог председника Украјине и не доприноси побољшању односа са нашом земљом. Чињеница да Зеленски покушава да покаже спремност Вашингтону да следи упутства о антируској пропаганди, чини га још више зависним од наслеђених проблема" саопштио је Железњак.

Према његовим речима, Зеленски се узалуд нада да ће таква реторика решити војни сукоб у Донбасу или "вратити" Крим Украјини.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут