ДФ спреман на заједничке протесте опозиције

22-01-2016 11:04:51 | | / mojenovosti.com |

За Демократски фронт нема дилеме – напуштање парламента и масовни протести су једини начин на који опозиција може да се бори против Владе Мила Ђукановића.

Члан предсједништва ДФ-а и предсједник ДНП-а Милан Кнежевић истиче да је ДФ спреман за сарадњу.

ДФ је од самог почетка протеста позивао опозицију на удружено дјеловање и вршење демократског притиска за организовање фер и демократских избора. Послали смо јасну поруку да смо спремни на сарадњу. Без икакве сујете и страначког надгорњавања немамо проблем да се договоримо са остатком опозиције око наставка протеста. Опозиција је дужна да да адекватан одговор Ђукановићевој намјери, да на овакав начин остане на власти – то су још масовнији и интензивнији зајенички протести“, рекао је Кнежевић за портал Аналитика.

Он је позвао остатак опозиције да им се придужи 25. јануара.

Опозиција која је најавила да ће да гласа против повјерења Влади Мила Ђукановића, треба 25. јануара заједно са Демократским фронтом да учествује у организовању протеста испред Скупштине. Најаве да ће Позитивна подржати власт представљају најбољу потврду исправности политичке борбе путем протеста, јер ово што се најављује у Скупштини за 25. јануар јесте легализовање афере Снимак“, сматра Кнежевић.