Путин: Русија спремна да испуни завет војника Великог отаџбинског рата

09-05-2019 11:53:03 | | фото: © РИА Новости / Алексей Филиппов/ vostok.rs |


Русија је спремна да испуни завет војника Великог отаџбинског рата - да се брине о својој домовини, изјавио је руски председник Владимир Путин на пријему у част Дана победе.

"Ми, ваши наследници, учинићемо све да будемо достојни вас, драги ветерани, да би испунили ваш главни завет - да заштитимо домовину, да радимо за њу, да је волимо свим својим срцем", рекао је председник Путин.


РИА Новости / Алексей Филиппов

У великом броју држава намерно искривљују догађаје из Великог отаџбинског рата, те праве идоле од оних који су, заборављајући на достојанство, служили нацизму, рекао је председник Путин.

Парад победе


"Сећање на Велики Домовински рат, његова истина је наша савест и наша одговорност. Данас видимо како у многим државама намерно искривљују догађаје рата, како праве идоле од оних који су, заборављајући на част и људско достојанство, служили нацизму, бесрамно лажу својој деци и издају своје претке “, рекао је председник Путин.

Председник и врховни командант је напомено да је "наша света дужност да заштититимо праве хероје".

"Дивимо се свим ветеранима победничке генерације. Живите у различитим земљама, али подвиг који сте постигли заједно не може се поделити. Увек ћемо поштовати све вас, славити победу, која је била и остала иста за све", рекао је нагласио је председник Путин.

"Сваке године све више и више осећамо моралну снагу овог невиђеног подвига, схватамо трајну вредност војног тријумфа нашег народа. Он је био тај који је бранио, спасио домовину, упориште за читаво човечанство, главни ослободилац народа Европе", рекао је он.


РИА Новости / Алексей Дружинин

"Лекције из прошлог рата су и даље актуелне. Учинили смо и наставићемо да чинимо све што је потребно да се осигура висока борбена способност наших оружаних снага, одбрамбени потенцијал најмодернијег нивоа. Наставићемо са јачањем угледа војне службе, ауторитета војника и официра, браниоца домовине", рекао је Путин.

"Дозволите да наздравим за славну генерацију победника, за велику победу, за просперитет наше домовине, нашу вољену Русију", рекао је Путин, подижући чашу.