РТ: „Вас називају лажним медијом“: Лавров одгворио на Си-ен-еново „лажно питање“ о Венецуели

07-05-2019 11:55:05 | | фото: © Reuters/Amr Abdallah Dalsh / RT/ vostok.rs |


Извор:Восток/РТ

Министар спољних послова Сергеј Лавров се нашалио те, назвао"Си-ен-ен" "лажним медијом", одговарајућина хипотетичко питање, како би Москва одгворила на могућу америчку интервенцију у Венецуели, такође га назвавши као "лажним питањем".

Лавров је имао кратку конференцију за штампу након састанка са америчким државним секретаром Мајком Помпеом, на маргинама Арктичког савета. Једно од малобројних питања дошло је од Си-ен-ена, питајући какве "инструменте или могућности има Русија да то заустави".

"Неки називају вашу компанију Си-ен-ен `лажним медијом`, а сада постављате `лажно питање` ", одговорио је Лавров.Шалу на страну, наставио је руски дипломата, Русија је категорички против било какве војне интервенције било где без одобрења Савета безбедности УН-а.

„Из мојих контаката са америчким, европским и латиноамеричким колегама не видим присталице безобзирног војног решења. Надам се да ће се ово схватање, које сви имају, претворити у практичну политику, да неће бити војног рјешења, јер би то било катастрофално”, рекао је Лавров.

На питање да ли америчке дипломате деле ово разумевање, Лавров је одговорио: "Да."

Иако ће Си-ен-ен, без сумње, искористити Лаврову употребу фразе председника Доналда Трампа као доказ "колаборације између Трампа и Русије" која се промовише годинама, ово није први пут да је министар спољних послова на тај начин одговорио Си-ен-ену за такво извештавање о руско-америчким односима.