РТ: Састанак Путина и Кима 25. априла у Владивостоку

23-04-2019 03:20:22 | | фото: © Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS & RT/ v |


Извор:Восток/РТ

Владимир Путин и његов севернокорејски колега Ким Џонг Ун састаће се 25. априла у граду Владивостоку, руском Далеком истоку. што ће бити први састанак двојице шефова држава.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков раније је потврдио да ће се састанак одржати пре краја месеца.

Ранији извештаји сугерисали су да ће лидери одржати разговоре на острву Руски поред Владисвостока.

Недавно се појавио видео који приказује велику колону, укључујући и две неидентификоване црне лимузине, који стижу преко контролног пункта. Снимак објављен на јутјубу показује главни улаз у кампус Далекоисточног федералног универзитета (ФЕФУ) на острву Руски.

Званични дневни ред предстојећих разговора није објављен, али се очекује да ће лидери разговарати о безбедности и денуклеаризацији Корејског полуострва.

Састанак ће се одржати усред распада преговора Пјонгјанга са Вашингтоном. Раније овог месеца, севернокорејски лидер дао је САД-у до краја 2019. да промене свој "став" ако желе још један самит између њега и председника Доналда Трампа. Ким је такође изразио незадовољство стилом преговора америчког државног секретара Мајка Помпеа, рекавши да би он требао бити искључен из будућих разговора, а
ли Вашингтон инсистира на томе да Помпео буде у тиму.

Русија је поздравила разговоре лицем у лице између представника САД-а и Северне Кореје, али се противи употреби ултиматума, те нагласила санкције не могу решити ситуацију.