Борисов са Асадом разогарао о билатералној сарадњи и обнови Сирије

20-04-2019 02:47:30 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


Потпредседник владе Русије Јуриј Борисов и председник Сирије Башар Асад разговарали су о помоћи Русије у обнови Сирије, а током састанка заменик премијера упутио је велики поздрав из Москве.

"Преносим вам велики поздрав из Москве. Ми, након нашег децембарског састанка, делујемо у оквиру постигнутих споразума и не видимо било какве пропусте у планираним догађајима. Уверен сам да ће сви наши напори усмерени на обнову сиријске економије бити успешни", рекао је на састанку с председником Сирије.

"Добро дошли, веома смо задовољни вашом новом посјетом. Током протекла четири месеца разговарали смо о многим стварима које су почеле да се остварују. Током ове посете ћемо разговарати о неким детаљима, понекад су ти детаљи врло важни. Надам се да ће сви планови договорени на последњем састанку бити имплементирани" - рекао је Асад.

Како је раније саопштено из канцеларије потпредседника владе, после састанка са Асадом, заменик руског премијера има заказан састанак са замеником председника сиријске владе, министром спољних послова и Валидом Муалемом.


Објашњено је да је планирано да се разговара о широком спектру питања трговинске и економске сарадње.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут