Скот: Свеобухватно решење међусобно признање Косова и Србије

18-04-2019 11:12:23 | | / vostok.rs |


Амерички амбасадор у Београду Кајл Скот рекао је да би "свеобухватно решење косовског питања требало да укључи међусобно признање".

Он је нагласио да то пише и у писму, које је председник САД Доналд Трамп упутио председнику Србије Александру Вучићу.

"Даље све зависи од вас", поручио је Скот. Он је то казао за телевизију Прва, коментаришући најављени састанак у Берлину 29. априла на који је позвано државно руководство Србије, преноси Танјуг.

Упитан да ли можемо да очекујемо жешће притиске на Србију у наредним месецима и да ли је истина да су Сједињене Америчке Државе одустале од неког компромисног решења, Скот је одговорио - не.

"Ми видимо свеобухватно решење овог питања које би требало да укључи и заједничко признање. То је било исто у писму председника Трампа тако да нема ништа ново у томе. Али, што се тиче новог притиска - не. Ми очекујемо да се све стране врате за преговарачки сто, а што се тиче договора, све зависи од вас", закључио је Скот.

Подсетимо, САД су још пре избијања рата на Косову материјално, технички и оружјем снабдевале терористе на Косову и Метохији како би нападали српске снаге, да би потом САД кренуле у отворену агресију против Србије (СР Југославије) са циљем отцепљења Косова од Србије. САД су потом признале терористичку организацију на Косову као "легалну" власт, те признале самопроглашено Косово.