Москва: Господин Помпео побркао своју тренутну позицију

16-04-2019 09:57:14 | | фото: © РИА Новости / Наталья Селиверстова/ vostok.rs |


Изјаве америчког државног секретара Мајка Помпеа о Русији у контексту догађаја у Венецуели стварају утисак да је он побркао циљ свог рада, а то је проналажење међународног консензуса за решавање проблема, а не рушењу мостова, саопштило је Министарство спољних послова Русије, преносеРИА Новости.

Помпео је раније изјавио да се Русија наводно меша у унутрашња питања Венецуеле без одобрења тамошњих власти, те јеактуелног председника земље Николаса Мадура назвао "бившим".

"Оштар, непријатељски, чак и агресиван тон ових изјава ствара утисак да је господин Помпео побркао своју тренутну позицију, јер задатак дипломате, за кога се тренутно чини да јесте, није да руши мостове, већ да нађе широки међународни консензус за решавање било каквих проблема путем преговора“, саопштило је Министарство.

Министарство је навело да "недипломатски манири садашњег шефа америчког спољнополитичког одјела баца сумњу на чињеницу да он види руско-америчке контакте на одговарајућем нивоу као прилику за конструктиван дијалог".