Руски бродови надгледају активности америчког разарача у Црном мору

15-04-2019 10:37:01 | | фото: © Министерство обороны РФ/ vostok.rs |


Руски бродови надгледају како разарач америчке морнарице "Рос" улази у воде Црног мора, саопштило је Министарство одбране.

Додаје је да да је након уласка у водно подручје брод "Рос" стављен по контролу обалне поморских радио-техничких средстава флоте. Такође, активности америчког разарача надгледа патролни брод "Василиј Биков" и извиђачки брод "Иван Курс".

Последњих година Русија се суочава са невиђеном активношћу НАТО савеза близу својих граница. НАТО то назива "одвраћањем руске агресије". Истовремено, Кремљ је нагласио да Москва не представља претњу другим земљама, али да неће оставити без одовора акције које су опасне по њене интересе.

Почетком априла земље алијансе су се договориле о мерама за подршку Украјини и Грузији у Црном мору. Документ, усвојен на састанку у Вашингтону, предвиђа вежбе, размену информација и улазак у луке акваторија.

Министарство спољних послова Русије је саопштило да повећана активност НАТО-а подрива регионалну стабилност, обећавајући да ће у складу с тим реаговати.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут