Шеремет: Ако руска војска пређе преко границе, то бити да протера непријатеља који је дошао са мачем

12-04-2019 11:33:56 | | фото: © РИА Новости / Александр Полегенько/ vostok.rs |


У Русији су одговорили на изјаву секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Александра Турчинова о припремама за рат у Европи.

Раније је Турчинов рекао је да се Русија припрема за "потпуни копнени рат у Европи", који ће почети нападом на Украјину.

Депутат Државне думе Михаил Шеремет је у коментарима за РИА Новости назвао речи украјинског политичара апсурдним.



"Све ове изјаве диктира страх за њихову непосредну будућност и жељу да се на било који начин задрже на власти", истакао је он.


Он је такође додао да Русија неће никога напасти.


"Ако наша војска пређе преко границе, онда ће то бити да протера непријатеља који је дошао са мачем", закључио је Шеремет.


Његов колега Владимир Катењејев назвао је говор секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине покушајем застрашивања пре избора.

"Турчинов ову изјаву користи као средство политичке борбе за промовисање неопходног председничког кандидата", рекао је РТ.

Бивши командант Десантних снага генерал-пуковник Георгиј Шпак, такође је коментарисао изјаву секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине.

"Турчинове речи су глупости. Војна доктрина Руске Федерације не предвиђа никакве офанзивне операције. Сви документи нашег Генералштаба говоре искључиво о одбрамбеним акцијама и контра-нападима", рекао је Шпак за РТ.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут