Москва: Само инклузивни дијалог без предуслова може да помогне у решавању кризе у Венецуели

05-04-2019 06:19:54 | | фото: © МИД РФ/ vostok.rs |


Само инклузивни дијалог без предуслова може да помогне у решавању кризе у Венецуели, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.


„Више пута смо говорили да наметање услова једној од страна у унутрашњем политичком сукобу у Венецуели и уопште, било где, не доприноси националном помирењу. По нашем мишљењу, само инклузивни дијалог без предуслова може помоћи да се дође до компромисних решења за кризу“, рекла је Захарова.

Москва позива све одговорне и независне у својим акцијама политичке снаге Венецуеле да седну за преговарачки сто, додала је Захарова.

„Неће бити сувишно још једном подсетити да је председник Венецуеле више пута давао изјаве о спремности за то. Још једном позивамо све одговорне, ауторитетне и независне у својим акцијама политичке снаге Венецуеле, без обзира на ставове, да седну за преговарачки сто у име мирне будућности свог народа и своје домовине“, истакла је Захарова.

Она је додала да је Русија спремна да се укључи у све посредничке напоре који се заснивају на конструктивном приступу и узимају у обзир ставове страна унутар процеса у Венецуели.